Workshops

Tijdens “Joure onder de Wol”worden er diverse workshops en demonstraties gegeven.
Hieronder volgt een lijst met mogelijkheden.
Wilt u zeker weten dat u een workshop kunt volgen neem dan even contact op met de betreffende standhouder.
Door op de betreffende standhouder te klikken wordt u doorgezet naar de website of facebook pagina.

Wol
Aan de slag met wol. Voor vilten of spinnen is er een geschikte wol te vinden. De ene wol soort vilt gemakkelijker dan de andere. Voor spinnen wil je misschien een zachte wol. Hoe kun je selecteren?
Bij “De Wolplantage” kun je kennismaken met de verschillende wol soorten uit Nederland.

Spinnen
Vanaf het kaarden van wol naar een draad spinnen zijn er heel veel mogelijkheden en gereedschappen om dit mogelijk te maken. Om gevoel te krijgen voor het draaien van een draad kun je beginnen met een spintol en daarna verder gaan om te spinnen op een spinnewiel.
Op Joure onder de wol kun je bij diverse standhouders uitleg krijgen en zelf aan de slag gaan om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Zie je een spinnewiel vraag gerust even om uitleg of dat je het mag proberen.
Onderstaande standhouders willen graag hun ervaringen en kennis delen.
Great British wool, Les laines de Debby, Spolletjes, Wolkol,

Zeepkei vilten
Door Wolit wordt een hele leuke kleine workshop gegeven. Je gaat aan de slag met wol, zeep en warm water. Ga lekker creatief bezig met deze materialen en kijk hoe verschillende kleuren wol mooie effecten maken.
Voor meer informatie kun je terecht bij Wolit.

Bal vilten
Tijdens “Joure onder de wol” kunt u kennis maken met vilten.
Eerst nat vilten en daarna met de naald versieringen aanbrengen. De workshop duurt ongeveer een uur en de kosten zijn € 7.50
We beginnen om 10.30 uur op het kerkplein van de RK-kerk.
Maximaal 8 personen kunnen er aan deelnemen U krijgt de basisbenodigdheden : balletje, wol en 1 viltnaald bij de workshop. Voor verdere informatie en opgave kunt u contact  opnemen via de mail: aafje.koning@icloud.com    

Peg Loom weven
Een basistechniek om met weven kennis te maken en om gemakkelijk veel eigen creaties mee te kunnen maken. De verschillende grote peg looms zijn geschikt voor fijn en grof weefwerk.
Bij Guido en Monique van Peg Looms kun zelf uitproberen wat voor jou een ideale Peg Looms is.

%d bloggers liken dit: